bilim
terapi
Etkili olduğu bilimsel kanıtlara dayalı online psikoterapi

MUSTAFA YILDIZ
Uzman Klinik Psikolog / Psikoterapist
2020 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimini fakülte ikincisi olarak tamamlamıştır. Lisans yıllarında Bahçeşehir Beyin & Biliş Araştırma Laboratuvarı'nda araştırma görevlisi olarak ve dezavantajlı ailelere uygulanabilir yöntemler geliştirerek yardımcı olmayı amaçlayan Bahçeşehir Aile Çalışmaları Birimi'nde gönüllü psikolog olarak görev almıştır. Bahçeşehir Aile Çalışmaları Birimi'ndeki amaçları aile bireylerine birey, çift ve grup olarak yaklaşarak psiko-sosyal gelişimlerini iyileştirmek ve onları pratik bir şekilde bilgilendirmekti. Bu hedefler doğrultusunda, Dr. Sena Cüre'nin rehberliğinde, Zihinselleştirme (Mentalizasyon) Temelli Terapi bulguları üzerinde çalıştı. Öte yandan, Beyin ve Biliş Laboratuvarı'nda, endişe ve negatif duygu üzerine EEG beyin ölçüm makinesi aracılığıyla çalışmalar yürüttü.
Koç Üniversitesi'ndeki yüksek lisans yıllarında, Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT), Sorun Çözme Terapisi (SÇT), Birleştirilmiş Protokol Psikoterapisi (Unified Protocol) ve Bilişsel Davranışçı Sistem Analizi Psikoterapisi (Cognitive Behavioral Analysis System of Psychotherapy) üzerine çalıştı. 2022 yılında Dr. Ayşe Altan-Atalay başkanlığındaki Tanılar Ötesi Risk Faktörleri Laboratuvarı'na katıldı. Şu anda, tanılar ötesi risk faktörlerinin depresif ve kaygılı bireylerin anlamsal işlemlemesi üzerindeki rolünü araştıran bir araştırma projesi geliştirmektedir. Tezinde ise çocukluktaki duygusal kötü muamele ile “depresyon ve kaygı” ve “empati eksikliği” arasındaki ilişkiyi sıkıntıya tahammülsüzlük ve tekrar eden sürekli olumsuz düşünme kavramları üzerinden incelemiştir. Son olarak, 2021'den beri global bir araştırma şirketi olan Ipsos'ta Sağlık Araştırmaları'nda görev almaktadır.
Bir psikoterapist olarak, aldığı eğitimler ve dahil olduğu çalışmalar sayesinde, klinik uygulamalarında Bilişsel-Davranışçı Terapi (BDT), Sorun Çözme Terapisi (SÇT), Birleştirilmiş Protokol Psikoterapisi (Unified Protocol) ve Bilişsel Davranışçı Sistem Analizi Psikoterapisi (Cognitive Behavioral Analysis System of Psychotherapy)’ni entegre ederek bütüncül bir yaklaşım benimsemektedir. Lisans ve yüksek lisans çalışmaları ve eğitimi sırasında edindiği Zihinselleştirme Temelli Terapi, Kişiler Arası Psikoterapi ve çeşitli psiko-eğitim modüllerindeki (Uyku Hijyeni, Sağlıklı İlişkiler, Duygu Düzenleme, Bilinçli Farkındalık, Kendi Kendine Yardım gibi) teknikleri de ihtiyaç duyduğunda danışanları için kullanmaktadır. Bu doğrultuda Dr. Ceren Acartürk, Prof. Dr. Mehmet Eskin ve Doç. Dr. Hale Yapıcı Eser tarafından verilen süpervizyon eğitimini Koç Üniversitesi'ndeki yüksek lisans eğitimi sırasında tamamlamıştır. Aynı zamanda yüksek lisans eğitimi kapsamında Koç Üniversitesi Hastanesi ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde iki ayrı staj programını başarıyla tamamlamıştır.
Benimsenen Psikoterapiler
Eğitim
Bahçeşehir Üniversitesi
Psikoloji, Lisans
Koç Üniversitesi
Klinik Psikoloji, Yüksek Lisans


Tecrübe
-
Bahçeşehir Beyin & Biliş Araştırmaları Laboratuvarı
-
Bahçeşehir Aile Çalışmaları Birimi
-
Tanılar Ötesi Risk Faktörleri Laboratuvarı
-
Koç Üniversitesi Hastanesi
-
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
-
Ipsos Sağlık Araştırmaları
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Kısa Süreli Ön Görüşme: Ücretsiz
Seans Ücreti: 3000 TL